Παιδικός Σταθμός Αρχίλοχου «Τα δελφινάκια»

Ο Παιδικός σταθμός Αρχιλόχου «Τα Δελφινάκια» φιλοξενεί είκοσι πέντε (25) νήπια.
Στον Παιδικό Σταθμό Αρχιλόχου υπηρετούν ένας νηπιαγωγός (ΠΕ) Διευθυντής, μία βρεφονηπιαγωγός (ΤΕ), ένας μάγειρας (ΔΕ) και μία καθαρήστρια (ΥΕ).
Ο Σταθμός κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί με ωράριο από 07:30 – 15:00 ενώ τους θερινούς μήνες από 07:00 – 15:30.
Κατά την παραμονή των νηπίων στον σταθμό παρέχονται σίτιση με πρωινό,
μεσημεριανό και απογευματινό.
Κατά την διάρκεια της φοίτησης των νηπίων πραγματοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης κατάλληλα για την ανάπτυξη του ψυχικού, πνευματικού, κοινωνικού και συναισθηματικού τομέα, αλλά και της ανάπτυξης της κίνησης και του λόγου.

Στον Παιδικό Σταθμό Αρχιλόχου παρέχεται επίσης πρωτοβάθμια παιδιατρική φροντίδα με επίσκεψη ΩΡΛ και πραγματοποίηση ακροαγράμματος και τυμπανογράμματος.
Επίσης πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους επισκέψεις παιδιάτρου σε εβδομαδιαία βάση.
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος του Σταθμού πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις όπως επισκέψεις σε χώρους παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία του νησιού μας κ.α.
Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους γονείς διοργανώνονται συγκεντρώσεις για ενημέρωσή τους και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία των παιδιών καθώς και επιμορφωτικές συναντήσεις από διατροφολόγο σχετικά με την σωστή διατροφή των νηπίων.

Τέλος κάθε χρόνο πραγματοποιείται η ετήσια αναμνηστική φωτογράφηση των νηπίων και γίνεται η αναγκαία συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του.