Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Paris-Paros μόλις ολοκληρώθηκε, η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε στο νησί της Πάρου από την 1η μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Paris-Paros μόλις ολοκληρώθηκε, η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε στο νησί της Πάρου από την 1η μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

 

Από την πρώτη ημέρα, το Paris-Paros Φεστιβάλ Κινηματογράφου γέμισε την αίθουσα, και τις επόμενες ημέρες η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αρχίλοχος»  γνώρισε μεγάλη προσέλευση.

 

Οι Γάλλοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ ήταν ο κ Jean-Francois Lepetit, παραγωγός, η κα Xin Wang, ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός web series και η κα Odile Weulersse, λέκτορας στη Σορβόννη, όπου διδάσκει κινηματογράφο.

 

Το Paris-Paros Φεστιβάλ Κινηματογράφου συν-διοργανώνεται από την Sabrina Botbol (Inné-Dit), τον Νικόλα Στεφάνου (Parosweb), τον «Αρχίλοχο» και την Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Πάρου- ΚΔΕΠΑΠ.

 

Το Paris-Paros θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου αυτό το χειμώνα η κα Virginie Connan, γκαλερίστας, προτίθεται να προσφέρει στους καλλιτέχνες της Πάρου ένα χώρο όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ένα πρόγραμμα “residency” για τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες στην Πάρο θα ακολουθήσει, και θα φιλοξενήσει μια επίλεκτη ομάδα Γάλλων καλλιτεχνών για ένα project εντατικής συνεργασίας μεταξύ Παρισιού και Πάρο.

 

Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, ο στόχος είναι να γίνει η Πάρος αγαπημένος προορισμός για τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες, αλλά και τη μόδα, την γαστρονομία, και άλλες "τέχνες του ευ ζην". Και επίσης, να γίνει το Παρίσι ένας φιλόξενος προορισμός για τους καλλιτέχνες της Πάρου.

 

Ευχαριστημένοι με την επιτυχία και τον ενθουσιασμό που ανέκυψαν στην πρεμιέρα, σκεφτόμαστε ήδη την επόμενη συνάντηση, η Οδύσσεια Paris-Paros Φεστιβάλ Κινηματογράφου συνεχίζεται.