Συμμετοχή εκπροσώπων της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου στην 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης)

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Γραφείο Τύπου
 
Πάρος, 26 Μαρτίου 2024
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Συμμετοχή εκπροσώπων της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου στην 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης)
 
Από τις 21 έως και τις 23 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, η 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου εκπροσώπησαν, ο κ. Πιτσικάλης Άγγελος εκ μέρους του ΔΣ, ο Γενικός Διευθυντής κ. Καραμανές Νικόλαος και ο Προϊστάμενος Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Φωτίου Ελευθέριος.
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου κατά την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και παρουσιάσεις με θέμα φυσικά το νερό.
Τη Παρασκευή 22 Μαρτίου, παρευρέθηκε ο Γ.Γ. Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Γραφάκος Μανώλης, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα που απασχολεί όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, την ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Υπήρξε ένας υγιής διάλογος με όλους τους παρευρισκόμενους και ο κ. Γραφάκος δήλωσε ότι το υπουργείο δεν μιλάει για ιδιωτικοποίηση. Μια δέσμευση που επανέλαβε ύστερα από τοποθέτηση και ερώτηση προς αυτόν, του Δημάρχου Χανίων κ. Σημανδηράκη Παναγιώτη.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις αρκετών Προέδρων των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν κατά το σύνολο τους, την αντίθεση τους στο επικείμενο νομοσχέδιο παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τονίστηκε από όλους, ότι η διαχείριση των υδάτων δεν έχει καμία σχέση με την διαχείριση των σκουπιδιών ή την αγορά ενέργειας. Ο μόνος τρόπος για διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα του νερού και της σωστής εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των Δ.Ε.Υ.Α., οι οποίες τόσα χρόνια έχουν προσφέρει μεγάλο αναπτυξιακό έργο σε κάθε περιοχή της χώρας.
Η Γενική Συνέλευση έδωσε σίγουρα το μήνυμα προς το υπουργείο, ότι όλες οι Δ.Ε.Υ.Α είναι ενωμένες με σκοπό την αποτροπή ιδιωτικοποίησης των υδάτων της χώρας μας, και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  τους στις συνενώσεις τους, ιδιαίτερα των νησιωτικών και ορεινών περιοχών .
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της  Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Οι αντιπρόσωποι της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη και διοικήσεις άλλων Επιχειρήσεων από όλη την χώρα, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και απόψεις. Τέλος, προσκάλεσαν τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Μαρινάκη Γεώργιο να επισκεφθεί το νησί μας, κάτι το οποίο αποδέχθηκε με μεγάλη του χαρά.
 
 
 
 
 
Το Γραφείο Τύπου