Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνος.

         

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Πάρος, 5 Απριλίου  2016             ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                   

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  

 

                                                                                                                                                                     

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης,  η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνος.

Βασική επιδίωξη της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως και η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι Περιφερειών, Δήμων και άλλων φορέων απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και πρέσβεις διαφόρων χωρών.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Μαλαματένιος, ο οποίος υπέγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.