Ημερίδα Ανακύκλωσης στην Πάρου

 

                         Coat of arms of Greece.svg  

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Πάρος, 24 Οκτωβρίου 2016

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                      

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                        

         

                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ημερίδα Ανακύκλωσης στην Πάρου

Το Σαββάτο 22 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Πάνδροσος»  στην  Παροικία, Hμερίδα Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2016 ως Έτος Ανακύκλωσης για τον Δήμο Πάρου.    Διοργανωτές της επιτυχημένης ημερίδας ήταν ο Δήμος  Πάρου και ο ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ.ΠΑ και  τελούσε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.ΑΝ και της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου.

Την ημερίδα προλόγισε η ηθοποιός και δημότης Πάρου κα Σοφία Αλιμπέρτη.

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι.  Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ κ. Γιάννης Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ. κ . Δ. Πολιτόπουλος, ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Φαρούπος και ο Αντιδήμαρχος Διονύσου κ. Υφαντής.

Οι ομιλητές, όντας εκπρόσωποι όλων των συστημάτων ανακύκλωσης, τόνισαν τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει ο Δήμος Πάρου στον τομέα της ανακύκλωσης και δεσμεύτηκαν ότι θα επεκτείνουν την κοινωνική προσφορά τους στο νησί και ιδιαίτερα στον τομέα ευαισθητοποίησης των μαθητών, όπου και πραγματοποιείται ένα επιτυχημένο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του Δρ. Αντώνη Γάκη, καθηγητή και συγγραφέα και άμισθου συνεργάτη του Δημάρχου Πάρου.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Δρ. Α. Γάκης εντυπωσίασε τους συνέδρους και κατέδειξε ότι ο Δήμος Πάρου και ο ΣΥΔΙΣΑΠΑ πρωτοπορούν σε πανελλαδικό επίπεδο στον τομέα της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς σχετικά με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις του ΣΥΔΙΣΑΠΑ που αφορούν την θέσπιση κανονισμού λειτουργίας του ΧΥΤΑ, την  άμεση δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας και την εφαρμογή νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η Αντιδήμαρχος κα Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου στην ομιλία της παρουσίασε το σύνολο το δράσεων του Δήμου Πάρου στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς και την αυξητική τάση της ανακύκλωσης σε όλα τα ρεύματα της διαλογής της πηγής στο νησί.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πάρου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό για το περιβάλλον, ανέλυσε τα εργαλεία δράσης και εξασφάλισε την δέσμευση των εκπροσώπων της Πολιτείας να στηρίξουν ένθερμα και έμπρακτα την συνεχιζόμενη και καινοτόμα προσπάθεια του Δήμου Πάρου για το Περιβάλλον και ειδικότερα για την ολιστική και καθολική κατάργηση της πλαστικής σακούλας για το έτος 2017.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων και των  φορέων που παρακολούθησαν την ημερίδα συνεχάρησαν τους διοργανωτές και προσωπικά τον Δήμαρχο Πάρου για τα σπουδαία αποτελέσματα που κατάφερε στον τομέα της ανακύκλωσης με μηδενικό κόστος για το Δήμο, βασιζόμενος στον εθελοντισμό και την κοινωνία των πολιτών.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εξής φορείς: ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης,  η χημικός μηχανικός και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Αν. κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου, η χημικός –ωκεανογράφος και ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ κ. Χριστίνα Ζέρη, η Εταιρία Πανελλαδικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών “ReBattery”, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Παλαιών Ελαστικών “ECOELASTIKA Α.Ε.”, το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Φωτιστικών Λαμπτήρων & Μικροσυσκευών  (ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ) A. E. , το Συλλογικό Σύστημά Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών «ΑΦΗΣ»,  η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., η Εταιρία Ανακύκλωσης Μαγειρικών Ελαίων “Ecoparos”, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών A. E.  (ΣΥ. ΔΕ. ΣΥΣ.), το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών(Κ.Δ.Α.Υ.)  Πάρου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου.     

Την επιμέλεια της όλης διοργάνωσης είχε η εταιρεία «LAOUTARIS ΚΛΟΝ Μ Ε.Π.Ε.»