ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ‘ Η Ελλάδα Μπορεί ’ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6/7-19/8/2012, ΣΕ ΕΠΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ (ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΛΕΥΚΕΣ ,ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ANOIKTO ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΝ .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ   ‘ Η Ελλάδα  Μπορεί ’

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:      6/7-19/8/2012,  ΣΕ ΕΠΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ   (ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ) 
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:       ΛΕΥΚΕΣ ,   ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ,    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ,  ANOIKTO ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΝ
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, 6:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στις Λεύκες, η  πρώτη  από μια σειρά επτά τριήμερων συναντήσεων, στα πλαίσια του συνεδρίου με θέμα   ‘Η Ελλάδα Μπορεί’.  Μια ανοικτή στο κοινό συνάντηση, με στόχο την συλλογή καινοτόμων προτάσεων διαφυγής από την κρίση.
Στόχος η ανάπτυξη και προαγωγή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Πάρου, προκρίνοντας για υλοποίηση τις επικρατέστερες προτάσεις που θα παρουσιαστούν, τόσο από τους διακεκριμένους εισηγητές, όσο και από τους ενδιαφερόμενους για αυτόν τον υπέρτατο σκοπό, επαγγελματίες, επιστήμονες και απλούς πολίτες της Πάρου.
Το θέμα της πρώτης ανοικτής συνάντησης  είναι ‘Κοινοτικές Αλληλέγγυες Δράσεις και  Διαδημοτικές Συνεργασίες’. Κεντρικός εισηγητής ο οικονομολόγος Παύλος Κότσιρας.
Καλούνται να συμμετάσχουν με απόψεις αλλά και  προτάσεις οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων, οι εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι  και οι επαγγελματίες του τουρισμού.
Ειδική πρόσκληση στους νέους  της Πάρου, εργαζόμενους ή φοιτητές, να παρακολουθήσουν και να συμβάλουν στις εργασίες των συναντήσεων, γιατί τελικά, αυτοί  θα είναι οι  φορείς εφαρμογής των καινοτόμων προτάσεων που θα προκύψουν.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επομένων συναντήσεων :
- 13-15  Ιουλίου
- 20-22  Ιουλίου
- 27-29  Ιουλίου
- 3-5     Αυγούστου
- 10-12  Αυγούστου
- 17-19  Αυγούστου

Μεταξύ των συμμετεχόντων εισηγητών ενδεικτικά αναφέρονται :
Κατωπόδης Γιάννης, Οικονομολόγος, Διευθυντής Τμήματος Μηχανοργάνωσης Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Κανελλοπούλου Χριστίνα, Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΕΑ, Επαγγελματικών Σχολών ΟΑΕΔ.
Σπύρος Κουβέλης, Οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιδρυτής της εκστρατείας Greeks Can!
Andrew Clements, Γεωπόνος, ιδρυτής της εταιρίας ΟΙΚΟΣΤΕΓΕΣ.
Παλαντζάς Στέφανος, Πολιτικός Μηχανικός, CEO της εταιρίας Project15.
Νατάσσα Μποφίλιου, Καλλιτέχνης, Πολιτική Επιστήμονας
Καραμουρατίδης Θέμης, Μουσικός
Ευαγγελάτος Γεράσιμος,  Θεατρολόγος, Στιχουργός
Χάρης Τομπούλογλου, Νομικός, Ισόβιος Αντιπρόεδρος Νοσοκομείου Παίδων ‘ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ’.
Sandrine Roussos Werner, CEO of GLOBAL KITER FOUNDATION
Αχιλλέας Τσούκαλης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Ανάπτυξης της Εταιρίας Ιατρικών Μηχανημάτων Micromel.
Νίκος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Electro Solar S.A., Φωτοβολταϊκά.
Ιορδάνης Λαδόπουλος, Καθηγητής ΑΣΟΕΕ, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Στέφανος Μικρόπουλος, Οικονομολόγος, Alumni μέλος AIESEC Hellas,  CEO της eco-alma, Υπεύθυνος για την πρωτοβουλία ‘Η Ελλάδα Μπορεί’.
Στις 28 Ιουλίου 2012, συμμετέχοντας στο συνέδριο ‘Η Ελλάδα Μπορεί’, η αγαπημένη καλλιτέχνιδα Νατάσσα Μποφίλιου  και οι συνεργάτες της, θα δώσουν συναυλία στο ανοικτό θέατρο των Λευκών, στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας με θέμα ‘ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ’!!
Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, 6:30 μμ οι κ.κ.  Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος θα δώσουν συνέντευξη τύπου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού σε μια ανοικτή συζήτηση με θέμα τις ‘Ημέρες του Φωτός’ και την Ελλάδα.
Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου ΚΔΕΠΑΠ