ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.)

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου ιδρύθηκε το 2000 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Δ.Ε.Π.Α.Π.) και μετέπειτα τροποποιήθηκε σε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.).

Σκοπός και στόχοι της είναι η πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση των κατοίκων της Πάρου, η προβολή και προώθηση των τεχνών και των γραμμάτων, του θεάτρου, της μουσικής, της τοπικής μας παράδοσης καθώς και η στήριξη του έργου των ντόπιων καλλιτεχνών και δημιουργών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί μας.
Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. συνεργάζεται στενά με όλους τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας, με την τοπική μας εκκλησία και την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πάρου.

Στο πλαίσιο των δράσεών της η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. πραγματοποιεί εκδηλώσεις καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ συμμετέχει ως συνδιοργανωτής προσφέροντας σε όλα τα επίπεδα στις μεγάλες εκδηλώσεις και τα τοπικά πανηγύρια της Πάρου.
Επίσης η Επιχείρηση διοργανώνει ή συμμετέχει σε θεματικές εκδηλώσεις όπως η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η Παγκόσμια Ημέρα μουσικής, η ετήσια χορωδιακή συνάντηση, ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας κ.λ.π.
Τέλος στο πλαίσιο δράσης της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. περιλαμβάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του Δήμου Πάρου προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία, αλλά και υπηρεσίες προώθησης, διατήρησης και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. λειτουργεί τις παρακάτω δομές: