Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης

Ο Δήμος Πάρου, βάσει της πρόβλεψης του άρθρου 77 του Ν.3852/10 (Πρόγραμμα “Καλλικράτης”), υλοποίησε από την αρχή του 2020 το νέο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης».

Αρμοδιότητα του Συμπαραστάτη είναι να δέχεται Καταγγελίες ή Αναφορές άμεσα θιγόμενων πολιτών & επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης επιλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την 284/18.11.2019 ομόφωνη απόφαση των μελών του & ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2020, ο δικηγόρος Πάρου Τάσος Α. Θεοχαρίδης.

Στόχος του γραφείου δεν είναι η επιβάρυνση με μια νέα γραφειοκρατική δομή & πρόσθετα έξοδα, αλλά αντίθετα, η σύντομη, δίκαιη & δωρεάν εξέταση των προβλημάτων κακοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν πολίτες & επιχειρήσεις στις σχέσεις τους με τη διοίκηση του Δήμου.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης δεν είναι συνήγορος υπεράσπισης του πολίτη, αλλά είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής, που δέχεται τις καταγγελίες ή αναφορές ή αιτήσεις & συμβουλεύει τα δύο μέρη, υποδεικνύοντας πρακτικούς τρόπους για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους. Δεν επιβάλλει δεσμευτικά την κρίση του αλλά αναζητά τον κοινό τόπο ώστε να πετύχει τη γεφύρωση της διάστασης.

Οι καταγγελίες ή αναφορές ή αιτήσεις στον Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης θα μπορούν να υποβληθούν (προς το παρόν) με εμφάνιση του θιγόμενου, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, στο γραφείο του Συμπαραστάτη & κατάθεση εγγράφου.

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη,  Ώρες: 8:00 έως 11:00, 

Γραφείο 22 Δήμου (1ος όροφος),

τηλ. 22843.60136,  κινητό: 6945.234070. 

Μπορεί να σταλεί & fax στο 22840.22078 (υπόψη Συμπαραστάτη). 

Bρείτε & συμπληρώστε το Έντυπο Υποβολής Καταγγελίας εδώ