Την Πέμπτη 4 Ιουνίου επισκέφθηκε την Πάρο η δημοσιογράφος και blogger από την “ Huffington Post Canada” κ. Fahima M. Anwar, εξασφαλίζοντας την δημοσιογραφική κάλυψη του προορισμού.

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πάρος,  Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Παροικία Πάρου

 

 

 

 

Ταχ. Κωδ.:

84400

 

Προς:

Μέσα Ενημέρωσης

 

Τηλέφωνο

22843-60132

 

 

Κάθε ενδιαφερόμενο

 

Fax:

22840-22078

 

 

 

 

Ε-mail:

christoforos@paros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου επισκέφθηκε την Πάρο η δημοσιογράφος και blogger από την Huffington Post Canadaκ. Fahima M. Anwar, εξασφαλίζοντας την δημοσιογραφική κάλυψη του προορισμού όχι μόνο στην Huffington Post Canada, που αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια αναγνώστες σε Καναδά και Η.Π.Α., αλλά και σε δύο blogs: το “Chic Darling” και το “Thirty Six Months”.

Κατά την επίσκεψή της στο νησί έκανε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό «ταξίδι» στην ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Πάρου, γεύθηκε την τοπική κουζίνα και ενθουσιάστηκε με την φιλοξενία των κατοίκων.

Την δεύτερη ήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους προώθησης και προβολής της Πάρου ως τουριστικό προορισμό στο καναδικό και αμερικανικό κοινό. Όπως ανέφερε και η ίδια η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο στις καλοκαιρινές αποδράσεις όταν αφορά έναν πολλά υποσχόμενο αιγαιοπελαγίτικο προορισμό, όπως είναι η Πάρος.

Το  διάστημα 9-12 Ιουνίου επισκέφθηκαν το νησί μας τρεις έγκριτοι Γερμανοί δημοσιογράφοι-Bloggers, ο  κ. Michael Graf, αρχισυντάκτης του εκδοτικού ομίλου “KLAMBT”, η κυρία Gabriela Beck, ελεύθερη δημοσιογράφος ειδικευμένη σε θέματα τουρισμού, ταξιδιών και αρχιτεκτονικής, η οποία συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τα έντυπα: “Sonntag aktuell”, “Der Standard” και “Auto&Reise”   και τέλος η κ. Tanja Ruzicka, από τον εκδοτικό όμιλο “BAUER Living KG, Redaktion Service Compact”.

Οι δημοσιογράφοι περιηγηθήκαν στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, στους παραδοσιακούς οικισμούς και στις ομορφιές του νησιού. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε η Μονή Μεταμορφώσεως (Χριστός Δάσους) – Άγιος Αρσένιος, όπου παρακολούθησαν ένα μέρος της ακολουθίας του Εσπερινού και φυσικά τα αρχαία λατομεία στο Μαράθι.

 

Παράλληλα πήραν μια ισχυρή «γεύση» από mountain bike και hiking στο νησί, καταλήγοντας στον χώρο τον αρχαίων λατομείων στο Μαράθι, στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού. Άλλωστε η Πάρος ενδείκνυται για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Πάρου για την ευκαιρία που είχαν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία υποσχόμενοι να μεταφέρουν την εμπειρία αυτή στην πατρίδα τους.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο «Calypso  Hotel» για την φιλοξενία τους, τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων «Autoparos ΕΠΕ» και «Karent»   για την διάθεση αυτοκινήτων για την μετακίνηση τους στο νησί.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Νικόλα Στεφάνου και τον κ. Χριστόφορο Κοροβέση και τον κ. Πέτρο Νικολαϊδη για την αμέριστη βοήθειά τους.