Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM TOP RESSA» στο Παρίσι

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Παροικία Πάρου

 

 

 

 

Ταχ. Κωδ.:

84400

 

 

 

 

Τηλέφωνο

22843-60132

 

 

 

 

Fax:

22840-22078

 

 

 

 

Ε-mail:

christoforos@paros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

«IFTM TOP RESSA»  στο Παρίσι

 

Με αυξημένο ενδιαφέρον συμμετείχε o Δήμος Πάρου στην Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού «IFTM TOP RESSA 2015», η οποία διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Port de Versailles» από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Η Πάρος συμμετείχε στην έκθεση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν και αυτή τη χρονιά ιδιαιτέρως αυξημένη. Το περίπτερο της Πάρου επισκέφθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με εκπροσώπους του Τουρισμού της Ελλάδας, καθώς και η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Νέλλα Τυλιανάκη.

            Οι τομείς που απασχόλησαν τις συναντήσεις με Γάλλους πράκτορες, επιχειρηματίες τουρισμού αλλά και με απλούς ταξιδιώτες ήταν ο θεματικός τουρισμός με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία στον πολιτισμό, στις θαλάσσιες δραστηριότητες και στην περιήγηση. Τα τελευταία χρόνια η Πάρος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους  δημοφιλέστερους προορισμούς των Γάλλων τουριστών στις Κυκλάδες, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος το νησί μας.

Ενθαρρυντικά είναι επίσης τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική περίοδο, όπου αναμένεται αύξηση της προσέλευσης Γάλλων τουριστών στη χώρα μας κατά 10-15% σε σχέση με φέτος.

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει τη στοχευμένη τουριστική του πολιτική, προσπαθώντας να δώσει ώθηση στον τουρισμό του νησιού, απευθυνόμενος σε μια παραδοσιακά φιλική αγορά, της οποίας η τουριστική κίνηση προς το νησί μας χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησε ο κ. Φαίδων Πολυκανδριώτης.

 

 

Χρήστος Χριστόφορος

Αντιδήμαρχος Πάρου

 

Τ: 22843-60132

Κ: 6972264509