Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων, του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών

                     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Παροικία Πάρου
Ταχ. Κώδικας: 84400
Πληροφορίες:  Καβάλλης Εμμανουήλ
Τηλέφωνο: 2284360116       
 
 
Πάρος, 27 Μαΐου 2024
 
 
Ανακοίνωση
                
Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων, του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών
 
 
Ο Δήμος Πάρου, ενημερώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του άρθρου 31 του ν. 5075/2023 (Α’206), ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών. Μέσω αυτής, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τον προληπτικό καθαρισμό των οικοπέδων τους, συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα.
Η διάταξη αφορά ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:
  • περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων.
  • περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.
  • εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.
  • εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι, οι ως άνω υπόχρεοι, οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου τους και τη δήλωση του στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα έως την 31/05/2024.
 
Δείτε εδώ την ψηφιακή πλατφόρμα και το εγχειρίδιο χρήσης: https://akatharista.apps.gov.gr/
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αναπλ. Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τµήµατος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου, κ. Καβάλλη Μανώλη, στο τηλέφωνο: 2284360116