Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσίαση των πρώτων πορισμάτων της συνεχιζόμενης έρευνας του "Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού".

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πάρος,  Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Παροικία Πάρου

 

 

 

 

Ταχ. Κωδ.:

84400

 

Προς:

Μέσα Ενημέρωσης

 

Τηλέφωνο

22843-60132

 

 

Κάθε ενδιαφερόμενο

 

Fax:

22840-22078

 

 

 

 

Ε-mail:

christoforos@paros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  3 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσίαση των πρώτων πορισμάτων της συνεχιζόμενης έρευνας  του "Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού". 

Ο Διευθυντής του Παρατηρητηρίου και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γ Σπιλάνης σε συνεργασία με τον συντονιστή του έργου Δρ. Άγγελο Βλάχο, ανέλυσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, την έκθεση για το νησί μας, που περιελάμβανε ειδικά στοιχεία που συγκέντρωσαν για την κατάσταση του τουρισμού στην Πάρο.

Έγινε προσέγγιση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πάρου, των μειονεκτημάτων  αλλά και της ανάγκης για τη δημιουργία ενός μύθου και μιας μοναδικής  ταυτότητας. Ενδιαφέροντα ήταν επίσης τα στοιχεία που παρουσίασαν για το προσφερόμενο τουριστικό  προϊόν με αριθμητική προσέγγιση.

Τέλος τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών είναι το κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και όχι η μείωση των τιμών.

Για τη συνέχιση του έργου είναι απαραίτητη η συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων από τις τουριστικές επιχειρήσεις, για το σκοπό αυτό στο site του παρατηρητηρίου έχουν δημιουργηθεί ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια όπου μπορείτε πολύ εύκολα να τα συμπληρώσετε από το γραφείο σας σε λίγα λεπτά.

http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/erwtimatologia/

Μετά την συγκέντρωση των στοιχείων θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις και περισσότερες  και ολοκληρωμένες προτάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό .

Η απουσία των επαγγελματιών, των φορέων τους αλλά  και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης  ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και κατέδειξε μεταξύ άλλων, ότι ο τουρισμός δεν είναι το σημαντικότερο για τα νησιά μας  την στιγμή που συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους από τις δραματικές ελλείψεις  στον τομέα της Υγείας.

Με αφορμή τον πρόσφατο και άδικο θάνατο  του συμπολίτη μας Γ.Π. , στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση αξιοπρεπούς και δωρεάν συστήματος υγείας για τα νησιά μας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πάρου

Χρήστος Χριστόφορος