Η Πάρος συγκαταλέγεται στα 19 νησιά της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» Καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων Υγειονομική θωράκιση ενόψει τουριστικής περιόδου

 

                           

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Πάρος, 12 Μαΐου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                      

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πάρος συγκαταλέγεται στα 19 νησιά της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία»

Καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων

Υγειονομική θωράκιση ενόψει τουριστικής περιόδου

  • Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, συμμετείχε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα "Εμβολιασμός μόνιμων κατοίκων νησιών".
  • Στο πλαίσιό της, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους 19 συμμετέχοντες, δήμαρχοι όλοι των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών της χώρας, για την πρωτοβουλία «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων τους άνω των 18 ετών ως τα τέλη Ιουνίου.
  • Στη συνάντηση συμμετείχαν και: ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, οι Υφυπουργοί στον Πρωθυπουργό, κ. κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Mάριος Θεμιστοκλέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Αριστοτελία Πελώνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Κύρα Κάπη, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», που στόχο έχει να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες τους, περιλαμβάνει τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με σκοπό να χτιστεί άμεσα το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας στους προορισμούς αυτούς.

Προβλέπει επίσης τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων από τις δυνάμεις του ΕΣΥ, τη δημιουργία κινητών συνεργείων εμβολιασμού για να επιταχυνθεί ο καθολικός εμβολιασμός, καθώς και την ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων για την περαιτέρω ενίσχυση του σχεδίου. Τέλος, στην επιχείρηση αναμένεται να συστρατευθούν και εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το πρόγραμμα ‘Γαλάζια Ελευθερία’ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και λαμβάνει μέτρα εισακούοντας τις προτάσεις μας. Ο Δήμος Πάρου άλλωστε ήταν από τους πρώτους Δήμους που είχε ζητήσει επιτακτικά τον άμεσο και οριζόντιο εμβολιασμό του πληθυσμού του νησιού, καταθέτοντας μάλιστα και ολοκληρωμένες προτάσεις σχετικά. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε όλες μας τις υπηρεσίες και τις δυνάμεις για την υποστήριξη του σχεδίου. Παράλληλα, καλούμε όλους τους ενήλικους κατοίκους  μας να εμβολιαστούν.»