Η Πάρος στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «GREEK TOURISM EXPO»

                  

                ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Πάρος, 10 Δεκεμβρίου 2014

                    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                           

              ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

           

                Αυτοτελές Τμήμα                                                                        

  Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης    

Γραφείο Απασχόλησης & Τουρισμού                                                      

            Παροικιά, Πάρος 84400

         e-mail: touristoffice@paros.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πάρος στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «GREEK TOURISM EXPO»

Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «GREEK TOURISM EXPO», η οποία έλαβε χώρα από 5-7 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκθέτες, hosted buyers από 25 χώρες και διάφοροι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφους, των οποίων τα στοιχεία όπως κάθε φορά θα προωθηθούν στους επαγγελματίες του νησιού προς αξιοποίηση Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από τα παριανά προϊόντα και να «ταξιδεύσουν» για λίγο στο νησί μέσω του ενημερωτικού υλικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πάρο έδειξε ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο οποίος έλαβε ενημερωτικό υλικό για το νησί. 

Παρατηρήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γαστρονομία, την παράδοση και την ιστορία της Πάρου, ένα νησί το οποίο ενδείκνυται σχεδόν για όλες τις μορφές τουρισμού.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο κ. Μανώλης Μαλαματένιος και η κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Χανιώτη Γεώργιο (Παραδοσιακός Φούρνος Αγκαιριάς) και τον κ. Χαμηλοθώρη Παναγιώτη για την ευγενική χορηγία των παραδοσιακών προϊόντων καθώς επίσης και τον κ. Τριπολιτσιώτη Γεώργιο για την διάθεση σούμας και κρασιού.