Η Πάρος φόρεσε τα γιορτινά της .

      Coat of arms of Greece.svg  

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Πάρος, 15 Δεκεμβρίου 2014

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πάρος φόρεσε τα γιορτινά της

 

Με ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, γέλια και διασκέδαση, σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Πάρο.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα, όπου έλαβε χώρα στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας το διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι «Άστρο Φωτεινό» με την Ευζωία Wellness Activities. Ακολούθησαν διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, κεράσματα, μουσικές και χιόνι! Γέλια, φωνές, πειράγματα, τραγούδια και μουσική αντηχούσαν στα σοκάκια της Παροικίας εως αργά τη νύχτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Παροικία διήρκησαν δύο μέρες, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ζωή στον παραδοσικό οικισμό που το έχει τόσο πολύ ανάγκη. Τουλάχιστον χίλια άτομα βρέθηκαν και διασκέδασαν το Σάββατο το βράδυ στα σοκάκια του οικισμού, δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς, αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας και δίνοντας έτσι την δική τους απάντηση στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.

Το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Παροικίας. Η βραδιά άνοιξε με την παιδική χορωδία της Σχολής Μουσικής του Δήμου Πάρου υπό την διεύθυνση της κ. Μαρουλίας Κοντού, η οποία φρόντισε οι παρευσκόμενοι να απολαύσουν μια γιορτή γεμάτη μουσική και κάλαντα. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα παιδιά της σχολής μπαλέτου της κ. Έφης Λουδάρου, τα οποία παρουσίασαν μια χριστουγενιάτικη χορογραφία, αποσπώντας πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με το άναμμα του δέντρου από τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Ι. Κωβαίο και τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Θανάση Μαρινόπουλο, σε ένα πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Ο κόσμος αναταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και αγκάλιασε την νεά αυτή πρωτοβουλία με θέρμη.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου και της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. με τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, τον Συλλόγο Γυναικών Πάρου «ΑΡΗΙΣ» και τον Εμπορικό Συλλόγο Πάρου-Αντιπάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του εορταστικού αυτού διήμερου, το οποίο έχουμε στόχο να γίνει θεσμός, ώστε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο όλοι μαζί σαν μια οικογένεια τις άγιες αυτές μέρες. Αυτά τα Χριστούγεννα ας ανάψουμε όλοι μαζί το δέντρο μέσα μας και ας το στολίσουμε με ηθικές αξίες, καλές πράξεις, αγάπη, αλληλεγγύη, στοργή και φυσικά με τα χαμόγελα των παιδιών.»