Επίσκεψη Αμερικανών και Τούρκων ταξιδιωτικών Bloggers στην Πάρο

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πάρος,  Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Παροικία Πάρου

 

 

 

 

Ταχ. Κωδ.:

84400

 

Προς:

Μέσα Ενημέρωσης

 

Τηλέφωνο

22843-60132

 

 

 

 

Fax:

22840-22078

 

 

 

 

Ε-mail:

christoforos@paros.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Αμερικανών και Τούρκων ταξιδιωτικών Bloggers στην Πάρο

Το νησί της Πάρου επισκέφθηκαν την περασμένη Εβδομάδα 27-31Μαΐου τέσσερις έγκριτοι  ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι και Bloggers, δύο από την μακρινή Αμερική, ο κύριος Jeremy Scott Foster, που διατηρεί το www.travelfreak.net, και η κυρία Leah Davis από το www.themochileradiaries.com., και δύο από την γειτονική Τουρκία, ο κύριος Kemal Κaya και ο βοηθός του κ. Mert Can Yılmaz, οι οποίοι αρθρογραφούν στον διαδικτυακό τόπο www.yoldaolmak.com.  To Travel Freak ειδικεύεται στο «ταξίδι περιπετειών και εξερεύνησης», το Mochilera προτείνει κυρίως οινο-γαστρονομικούς προορισμούς, ενώ το Yoldaolmak είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα ταξιδιωτικό blog στην Τουρκία.

Οι νέοι αυτοί δημοσιογράφοι καταξιωμένοι στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, διατηρούν ένα πιστό κοινό που εμπιστεύεται τις ταξιδιωτικές προτάσεις τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα ταξιδιωτικά blogs ακολουθούν μια τάση που πολλοί πιστεύουν ότι θα τα τοποθετήσει σύντομα σε κυρίαρχη θέση στον χώρο του τουρισμού.

Κατά την σύντομη παραμονή τους στην Πάρο, συνοδεύτηκαν από μέλη της τουριστικής επιτροπής σε μια ενδελεχή περιήγηση στο νησί. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε οι φιλοξενούμενοι να «βιώσουν», όσο το δυνατόν καλύτερα, την φιλοξενία, την ομορφιά, την φύση, την γαστρονομία και την ιστορία του τόπου.

Κατά την διάρκεια επίσκεψή τους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Χριστόφορο, με τους οποίους συζήτησαν σχετικά με τους ιδανικότερους τρόπους προβολής και προώθησης της Πάρου στο κοινό τους.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά τα ξενοδοχεία «Kalypso Hotel» και «Saint George Hotel» για την φιλοξενία τους, την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων «CarRent» για την διάθεση  αυτοκινήτου για την μετακίνηση τους στο νησί, το εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου και τα εστιατόρια «Ελαιώνας», «Μπριζολάδικο», «Κολυμπήθρες», «Γιώργος και Άννα», και «Αλυκή»  για την προσφορά γευμάτων.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Αλέξη Καλαϊτζόγλου, τον κ. Νικόλα Στεφάνου, την κ. Έλλη Νικολαΐδου και την κ. Λίνα Αλεξανδροπούλου για την αμέριστη βοήθειά τους.