ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 
                         Coat of arms of Greece.svg                                          
          
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 16 Μαΐου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Απόλυτα επιτυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα 'Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της Εθελοντικής προσφοράς» που διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» - Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στην Πάρο στις 13 & 14 Μαΐου.
 
Η Αντιδήμαρχος Πάρου κα Δώρα Σαρρή στην εναρκτήρια ομιλία έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης λέγοντας ότι η «Η Πάρος έχει και Όραμα και Ελπίδα», ενώ ευχαρίστησε όλους τους  συμμετέχοντες που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου και που όλοι μαζί με την παρουσία τους στην εκδήλωση διαλάλησαν προς όλα τα μήκη και πλάτη τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, μιας προσφοράς που δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο.
 
O Δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών και την αναγκαιότητα ενημέρωσης των συμπολιτών μας για ένα θέμα που αφορά όλους μας. Ενώ δίνοντας συμβολικά πρώτος δείγμα τόνισε ότι Η δωρεά μυελού των οστών είναι μία τόσο απλή κι όμως τόσο καθοριστικής σημασίας διαδικασία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να σώσει μία ζωή. Έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας να γίνουμε εθελοντές δότες”.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος & Δ/ντης Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ενώ παράλληλα γινόταν λήψη δειγμάτων από την εκπρόσωπο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κα Παναγιώτα Καραφυλλίδου.
Την πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου στήριξαν θερμά  ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου-Αντιπάρου, το Ιατρικό Πάρου, το Ωδείο Μυθωδία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το Γυμνάσιο Νάουσας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου Νάουσας, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, η Σχολή Χορού “Paros Dance Academy” και ο εθελοντής τεχνικός κος Στέφανος Γεωργιάδης.

Είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νησί της Πάρου και στόχος μας είναι τη δράση αυτή να αγκαλιάσει και να υιοθετήσει όλη η Παριανή Κοινωνία και όλοι μας αλλά και ο καθένας μας χωριστά να γίνει κοινωνός αυτής της ιδέας με τους συνανθρώπους μας.