ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το εορταστικό τριήμερο αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και η Κοινότητα Πάρου.

     Coat of arms of Greece.svg                                          
          
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 20 Αυγούστου 2019
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
 
 
                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
          Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το εορταστικό τριήμερο αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και η  Κοινότητα Πάρου. Μια πανδαισία χρωμάτων και μουσικών, φώτισαν με ζεστά χαμόγελα τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων χαρίζοντας ζωντάνια στην παραλία της Παροικίας. 
          Το βράδυ της 15ης Αυγούστου στην παραλία Παροικίας κάτω από τον Άγιο Κων/νο παρουσιάστηκε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που για μία ακόμα χρονιά εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν κατακλύσει την παραλιακή οδό. Η νησιώτικη βραδιά άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Πάρου «Αρηίς» που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια το νησιώτικο συγκρότημα Sofrano-Παλαιό Κύμα ανέλαβε δράση όπου διασκέδασε τον κόσμο χαρίζοντας υπέροχες στιγμές κεφιού ως τις πρώτες πρωινές ώρες μετατρέποντας  την παραλιακή οδό σε μια τεράστια πίστα χορού.  
          Τις εντυπώσεις για μία ακόμη χρονιά έκλεψε η φαντασμαγορική ρίψη πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον Αυγουστιάτικο ουρανό χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές μαγείας στους χιλιάδες θεατές που ξεσπούσαν συνεχώς σε αυθόρμητο θερμό χειροκρότημα.
Ειδυλλιακό τοπίο ο Άγιος Κων/νος φωτισμένος από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, η παραλία κατακόκκινη από τις δάδες των καϊκιών τα πυροτεχνήματα στον ουρανό και η νησιώτικη μουσική να σε συνεπαίρνει.
Την επόμενη μέρα ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Πάρου με την υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. παρουσίασαν μια καταπληκτική μουσική βραδιά αφιερωμένη στους νέους και όσους νιώθουν νέοι, με το μουσικό συγκρότημα WALKMAN THE BAND. Ήχοι και ρυθμοί ροκ, latin και soul μουσικής πλημμύρισαν την παραλία Παροικίας ξεσηκώνοντας όλους σε ένα ξέφρενο χορό. Μια ιδιαίτερη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.
          Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε το Σάββατο 17 Αυγούστου με μια φανταστική περιήγηση στην οποία γεφυρώθηκαν οι πολιτισμοί του Αιγαίου με την κουλτούρα της μακρινής Κίνας σε συνεργασία με τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Στο αναπάντεχο αυτό αντάμωμα το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Οργανισμού MAFA, ενός εκ των σπουδαιότερων του Πεκίνου, παρουσίασε μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη χρώμα, αρμονία και κίνηση που εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία και την μοναδικότητά της. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση Παριανών και Αιγαιοπελαγίτικων χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Νάουσας, δίνοντας το στίγμα ότι η απόσταση δεν χωρίζει αλλά ενώνει λαούς και κουλτούρες.
          Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία του τριημέρου αφιερωμένου στον εορτασμό της Παναγίας μας.
          Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων για το νησί μας   και το Δήμο μας, ενώ παραδοσιακά είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους που τιμούν τη χάρη της.