ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

 
                                                                   
          
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 9 Ιουνίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                      
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
                             
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου και ο Δήμος Πάρου διοργάνωσαν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς πρόσθετης διδακτικής στήριξης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου,  για το Σχολικό Έτος 2016-17. Τους εκπαιδευτικούς βράβευσε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος και ο Πρόεδρος του ΚΠΠΑ κ. Μ. Λεοντής, ενώ σ’ αυτήν παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Δ. Σαρρή και εργαζόμενοι του ΚΠΠΑ.
Τα φροντιστηριακά μαθήματα που διήρκησαν πάνω από 385 ώρες,  περιελάμβαναν Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία , Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και έγιναν από 6 καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων. Με την προσφερόμενη εθελοντική στήριξη μπορούσαν να καλυφτούν οι ανάγκες τουλάχιστον 38 μαθητών,  η επιλογή των οποίων έγινε λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία και κοινωνικά κριτήρια των οικογενειών.
Ως Δημοτική Αρχή δε θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να στερήσει από τους μαθητές  την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν μια στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση για την στήριξη της οικογένειας και της παιδείας  και θα επιδιώξουμε να  συνεχιστεί η λειτουργία του και την νέα σχολική  χρονιά.
 
Ευχαριστούμε  θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές καθηγητές για την πολύτιμη  προσφορά τους  και ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα μίμησης  και από άλλους  συμπολίτες μας.