Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τα δημοτικά τέλη.

 

                         Coat of arms of Greece.svg  

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Πάρος, 30 Οκτωβρίου 2015

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τα δημοτικά τέλη

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών του νησιού μας , παρά τη δυσβάστακτη φορολογία και την ύφεση, περιόρισε, στο μέτρο του δυνατού, τη μετακύλιση της εκτίναξης του ΦΠΑ στους καταναλωτές, πράγμα που, πέρα από τους κατοίκους, θα προκαλούσε σοβαρές αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης ακόμα και των επισκεπτών μας που αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.

 

 Στην ίδια απορρόφηση  προχώρησε και ο  Δήμος μας σε επίπεδο δημοτικών τελών. Και αυτό γιατί πρώτιστο καθήκον μας είναι, όχι μόνο να μην υστερήσουμε αλλά  να βελτιώσουμε στο μέγιστο βαθμό την εικόνα του νησιού μας,  ως τουριστικού προορισμού, φροντίζοντας ταυτόχρονα  και για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Και αυτό το πετύχαμε, κάνοντας  χρήση όλων των μέσων περιορισμού δαπανών με εξοικονόμηση ενέργειας και με αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και δημιουργώντας  κίνητρα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις  ώστε να έχουν το λιγότερο δυνατό λειτουργικό κόστος.

 

Η εποχή μας δεν έχει την πολυτέλεια για εσωτερικές έριδες και στείρες αντιπαραθέσεις στο ποιος αντέχει περισσότερο από τον άλλον τον Αρμαγεδώνα της φορολόγησης. Απαιτεί συνεννόηση , ένωση δυνάμεων και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια να κρατήσουμε την Πάρο ελκυστική απέναντι στον ανταγωνισμό και φιλική απέναντι στους κατοίκους της.