"1ο Αειφόρος Πάρος Forum" και με γενικότερη θεματολογία «Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Πάρο.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Perantinos Travel and Tourism σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λαμβάνουν για πρώτη φορά τη πρωτοβουλία της οργάνωσης της ημερίδας με τίτλο "1ο Αειφόρος Πάρος Forum" και με γενικότερη θεματολογία «Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Πάρο.

Στόχος της ημερίδα είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου  και να προτείνει λύσεις για την προστασία και αναβάθμιση  του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Παράλληλα να αναπτύξει το  διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Πάρου, κος Μάρκος Κωβαίος,  ενώ τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο κος Χάρης Μαρτίνος, Σύμβουλος τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Ειδικές εισηγήσεις θα κάνουν αξιόλογοι ομιλητές με εμπειρία σε θέματα αειφόρου ανάπτυξη όπου και θα διατυπώσουν συμπεράσματα και προτάσεις για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού της Πάρου.

Η ημερίδα θα καλύψει ενότητες όπως:

§ Η σημερινή Πραγματικότητα της Πάρου:Γενικό πλαίσιο και προβληματισμοί

§ Βέλτιστες Πρακτικές για Αειφόρο Ανάπτυξη

§ Το στοίχημα της Αειφόρου Ανάπτυξης για την Πάρο:Συμπεράσματα και προτάσεις

 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν

 

Φορείς υποστήριξης: Δήμος Πάρου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Φίλοι της Πάρου, Innovaros

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Parosweb.com, paroslife, Parola, Κυκλαδίτης, GlobalSustain, ΠΑΣΕΠΠΕ, oloigiaolous.gr, B2green, Buildinggreen, energyworld

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aephoraparos.gr

Πληροφορίες:

κος Κωνσταντίνος Σαρλάς

Υπεύθυνος επικοινωνίας

e-mail:contact@perantinostravelcom  

Κιν:6948881394